shapka_top.jpg

Як видалити фарбу зі шкіряних виробів
Як видалити пляму від кулькової ручки

Забруднили фарбою шкіряну курточку або взуття?

Шкіряні вироби очистити від фарби не так легко, особливо якщо вона встигне засохнути. Чи то шкіряна куртка, взуття, рукавички або шкіряний диван – потрібен особливий підхід, щоб прибрати фарбу з них. Пошкодити поверхню цінного виробу простіше за все. Виберіть засіб з представленого нижче списку, щоб видалити фарбу зі шкіри і при необхідності продовжуйте використовувати інші методи, до тих пір, поки не виведете їх повністю.

Вам знадобиться:

  • вода;
  • чиста ганчірка;
  • дитяча або рослинна олія;
  • засіб для шкіри;
  • ватний тампон;
  • кондиціонер для шкіри (препарат для догляду за шкіряною оббивкою меблів або салону автомобілів).

Для очищення шкіряної куртки, взуття або рукавичок від фарби, можемо порекомендувати як мінімум два способи:

  1. Спробуйте акуратно стерти фарбу вологою ганчіркою. Деякі види фарб на водяній основі, що дозволить відтерти їх навіть за допомогою мокрої ганчірки. Якщо ж основа не водна, все одно волога дозволить пом’якшити фарбу настільки, щоб потім можна було обережно зішкребти її залишки з поверхні шкіри за допомогою пластикової картки. Після видалення фарби протріть очищену область сухим рушником.
  2. Олійні фарби зустрічаються не рідше фарб на водяній основі. Для їх видалення використовуйте дитячу або рослинну олію. Змочіть олією тампон або ганчірку, промокніть тампон на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії, а потім протирайте пляму фарби до тих пір, поки не зітрете її. Після видалення фарби протріть поверхню миючим засобом для шкіри або ганчіркою, змоченою у мильному розчині,  для видалення залишків олії.

Додаткові поради.

Завжди легше видалити з поверхні рідку фарбу ніж засохлу, тому видаляйте плями фарби відразу. Якщо ви не можете прибрати плями фарби відразу – накрийте їх вологою ганчіркою, щоб вони не засохли.

 Щоб видалити плями від кулькової ручки відмінно допомагає суміш гліцерину і етилового спирту (1:1). Змоченим тампоном протерти пляму до повного зникнення. У міру забруднення тампон рекомендується міняти.